Stekt entrecote med hjemmelaget kryddersmør.....

Noe av det beste jeg får er stekt entrecote av storfe. Dette stykket på dyret har fått ufortjent mye "pepper" fordi det har en del fett på seg, men det er nettopp derfor det smaker så nydelig og alltid er saftig og mørt.
Tilbehøret til denne retten er soppstuing, smørdampet brokkoli, saltkokte småpoteter og hjemmelaget kryddersmør.

Oppskrift:
2 porsj.

Kryddersmør:
Dette kan du lage god tid i forveien hvis du har mulighet og fryse det ned. Ta det ut et par timer før servering.
Bland mykt/temperert meierismør sammen med revet hvitløk, paprikapulver og litt grillkrydder. Fyll dem i sprøyteposer og lag fine topper på bakepapir sett i kjøleskap.

Saltkokte poteter:
8 småpoteter kokes i like deler 2/3 vann og 1/3 salt til dem er gjennomkokt. Tøm av vannet og la dem ligge med lokk et minutt tid, da vil dem få dette saltlaget utenpå skallet.

Biff av entrecote, beregn ca 200 gram per person.
Stek biffen i en varm panne med smør og litt nøytral olje, salte op pepre på  begge sider. Er biffen ganske tykk slik som den jeg har her, ettersteker jeg den i ovnen på 160 grader 7-10 min Husk å la biffen hvile  noen minutter før servering.

Soppstuing:
Ca 12 mellomstore sjampinjonger, evt. aromasopp og kantareller kan også brukes
1 liten kinahvitløk
Ca 2 dl kremfløte
Kutt soppen og stek den i rikelig med smør, når soppen begynner  bli ferdigstekt tilsetter du revet/finkuttet hvitløk.
Sviss dette og tilsett fløten. La det koke inn noe minutter, før du har i salt og pepper.

Smørdampet Brokkoli:
Kok opp rikelig med vann som du tilsetter litt salt og ca 2 ss smør. Ha i store buketter med brokkoli som du koker 4-5 minutter til de er myk inni og hard utenpå.

Anrett alt på en tallerken, velbekomme!!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

stephaniebang

stephaniebang

26, Trondheim

Blid og glad jente fra Bergen som har bosatt meg i Trondheim, sammen med min samboer Tommy og våre to barn, Tobias og Julie. Utdannet kokk og er lidenskapelig opptatt av mat, både til hverdags og fest.

Kategorier

Arkiv

hits