Hjemmelagde kjøttkaker

Idag sto det kjøttkaker på søndagmenyen hjemme hos oss!
Dette er  god gammel bondekost, som ikke er så vanskelig å lage som mange tror

Du trenger:
Kjøttkaker (3 porsj.)

1 pk. kjøttdeig
1 ts. salt
1 løk (finhakket)
1 egg
2 ss. potetmel
Litt vann
pepper og ingefær

Bland kjøttdeig og salt, ha i resten av ingrediensene, smak til med pepper og ingefær.
Form kjøttkakene med ved hjelp av håndflaten og 1 spiseskje  som du dypper i et glass med iskaldt vann med jevne mellomrom. Da formes dem lett. Stekes i en varm panne med smør til dem er brun på alle sider.

Brun saus:

4 ss. smør
3 ss hvetemel
Vann evt. litt fløte
1 buljongtrening (kjøtt)
pepper, ingefær, muskat
sukkerkulør

Smelt smør, ha i hvetemel, rør til det blir brunt, men ikke svidd. Spe med vann til passe konistens. Ha heller i for lite enn for mye og juster litt etterhvert. Ha i buljong og smak til med pepper, ingefær og litt muskatt. Er fargen litt blek, juster med litt sukkerkulør. Ha i kjøttkakene og la det småkoke i 10 min. så melsmaken forsvinner.
Da er kjøttkane gjennomstekt og klar til servering med kokt potet, ertestuing, gulrot og tyttebær attåt! 



.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

stephaniebang

stephaniebang

26, Trondheim

Blid og glad jente fra Bergen som har bosatt meg i Trondheim, sammen med min samboer Tommy og våre to barn, Tobias og Julie. Utdannet kokk og er lidenskapelig opptatt av mat, både til hverdags og fest.

Kategorier

Arkiv

hits