Snurreboller på 1-2-3


Av og til er det lov og jukse litt, jeg har lagt min elsk over "Møllerens 123 boller."

Alt du trenger er:
1 pk. Møllerens 123 boller
4,5 dl. lunkent vann
2 pk. tørrgjær (gjerne den røde pakken for søte deiger)
Smeltet smør
sukker
kanel
1 egg til pensling

Bland vann og gjær, spe deretter med bollemiksen. La det stå og elte i kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 5-10 minutter. Forheves ca 40-50 min. Kjevle ut deigen til et rektangel, ha på smeltet smør, sukker og kanel på samme måte som når du lager skillingsboller. Men istedet for å rulle deigen til en pølse bruker du et pizzahjul og skjærer bollene opp i emner og hvert emne får to "armer" Da er det bare å snurre løs, det gjør ingenting om det ser litt rart ut, det vil bli flott når bollene har fått  etterhevet, gjerne 1-1,5 timer. Pensle dem med et sammenpisket egg og stek på 180 grader i ca 10 minutter.


Voila!! Flotte snurreboller!!!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

stephaniebang

stephaniebang

26, Trondheim

Blid og glad jente fra Bergen som har bosatt meg i Trondheim, sammen med min samboer Tommy og våre to barn, Tobias og Julie. Utdannet kokk og er lidenskapelig opptatt av mat, både til hverdags og fest.

Kategorier

Arkiv

hits