Lasagne = fredagskos

Du trenger:
(Til 1 form, ca 4 pers.)

Kjøttsaus:
1 pk. kjøtt/karbonade deig
2 løk
2 gulerøtter
1 kinahvitløk
1/2 rød chili (kan kuttes ut)
1 liten boks tomatpure
1 boks hermetiske tomater, gjerne med smak som basilikum
Salt, pepper, sukker og paprikapulver

Hvit ostesaus(bechamel):
60-80 g. meierismør
4 ss. hvetemel
ca 4 dl melk
Noen skiver hvitost
Salt, pepper og muskat

6-8 Lasagneplater(bruker fra barilla)
Masse revet hvitost

Kjøttsaus:
Stek kjøtt/karbonadedeigen i en varm stekepanne med en blanding av smør og nøytral olje. Når kjøttet er brunt, ha i finkuttet løk og gulerot. Sviss dette noen minutter før du har i finkuttet eller revet hvitløk og chili. Tilslutt tilsetter du tomatpureen og svisser den med de øvrike ingrediensene før du tilslutt har i hermetiske tomater. La det stå og putre noen minutter før du krydrer. Blir kjøttsausen litt tykk har du bare i litt vann. 


Ostesaus:
Smelt smør og ha i hvetemel. Når dette er blandet godt sammen, sper du med melken, La det småkoke i 8-10 min for å bli kvitt melsmaken. Ha i ost og krydre tilslutt.

Fyll den ildfaste formen først med kjøttsaus, deretter ostesaus og tilslutt lasagneplater, gjør dette i tre runder men på det siste laget har du revet hvitost istedet for lasagneplater på toppen.
Stekes i 15-20 min på ca 220 grader til osten er gylden på toppen.

La den stå noen minutter så den får satt seg før du serverer med en grønn salat og hvitløksbrød.


Ha en deilig fredagskveld!! 



maxsample
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

stephaniebang

stephaniebang

26, Trondheim

Blid og glad jente fra Bergen som har bosatt meg i Trondheim, sammen med min samboer Tommy og våre to barn, Tobias og Julie. Utdannet kokk og er lidenskapelig opptatt av mat, både til hverdags og fest.

Kategorier

Arkiv

hits