Blomkålsuppe med sprøstekt bacon!

Nå er høsten kommet for fullt i trøndelag og hva er vel bedre å varme seg på enn deilig hjemmelaget suppe! Dette er både billig og enkel mat, og vil du piffe den opp litt, kan du feks. ha i sprøstekt bacon  og litt finkuttet gressløk!

Dette trenger du:

1 stk. blomkålhode
1 god klatt meierismør, ca 50 g.
4 ss. hvetemel
1 l. vann
1 buljongterning (kylling)

2 dl. kremfløte
1 pk. bacon
evt. litt gressløk



Dette gjør du:

Legg blomkålen i iskaldt vann før du begynner. Da vil evt. smådyr og insekter flyte opp. Skjær av noen

blomkålbuketter som skal brukes til garnityr i suppa, Resten grovkutter du.

Kok opp ca 1 liter vann og kokk de små blomkålbukettene ca 2 min til de er myk utenpå men fremdeles litt

hard i midten. Er du usikker, ta en smakebit. Avkjøl buketten i kaldt vann og spar dem til slutt. Ha i den

grovkuttede blomkålen og la dette stå å småkoke i 30-40 min, før du moser den med en stavmikser.

Smelt smør, ha i hvetemel og spe med blomkålkraften. Ha i fløten

og gjerne 1 buljongterning for å få litt ekstra smak. Ha i salt og pepper etter smak, men husk at både

buljongterningen og baconet er salt. Deretter blomkålbukettene som garnityr.

Ha over sprøstekt bacon og finhakket gressløk rett før servering. På bildet har jeg pyntet med en spiselig

erteblomst. Serveres med nystekte rundstykker og smør.

 
Ha en deilig høstkveld!







 

 

 

 



 

 

 

 

 



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

stephaniebang

stephaniebang

26, Trondheim

Blid og glad jente fra Bergen som har bosatt meg i Trondheim, sammen med min samboer Tommy og våre to barn, Tobias og Julie. Utdannet kokk og er lidenskapelig opptatt av mat, både til hverdags og fest.

Kategorier

Arkiv

hits